{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Álmaim városa

08:06
Álmaim városa...
Hol élnék szívesen?
Mely város utcáin sétálnék végig nap mint nap?
Mely kultúrával tudnék azonosulni?
Milyen szokásokat venném át, milyen nyelven tanulnék?
Milyen csodálatos eldugott zugokat fedeznék fel?
Milyen nevezetességeket, híres épületeket, helyeket látogatnék meg?

Ha felteszik nekem a nagy kérdést, hogy mi álmaim városa, a válaszon egy pillanatig sem kell gondolkodnom. New York. Nem divatból, nem nagyzolásból, nem mások hatásáram, csakis saját magamtól szerettem bele a felhőkarcolók és sárga taxik városába. Egyszerűen magával ragad és elvarázsol.


Már egészen kiskorom óta vonzódom a nagyobb városokhoz. Mindig is egy örökmozgó, nyüzsgő ember voltam, aki szeret mindenfelé császkálni és aki izgalomba jön, ha meglát egy nagyobb tömeget. Imádok felfedezni új helyeket vagy éppen vissza-visszatérni oda, ahol felejthetetlen pillanatokat éltem át. Szeretek rendezvényeken részt venni, szeretek egyik butikból a másikba rohangálni, majd hulla fáradtan hazamenni hatalmas szatyrokkal a kezemben. Imádok ismerkedni, új barátságokat kötni és igaz minden egyes alkalommal zavarba jövök, amikor idegen nyelven beszélnek körülöttem (legyen az bármilyen nyelv), mégis vonz, hogy találkozhassak külföldiekkel. Vonzanak a hatalmas épületek és a csodaszép parkok, melyek rejtett zugaiban ugyan úgy el lehet rejtőzni, mint ahogy a látványosabb dolgainak csodálatába belemerülni. New York pedig ezeket a lehetőségeket mind felkínálj. Persze tudom, hogy van így más város is, de én NY-ban találtam meg azt a kis pluszt, ami a többi elé helyezi számomra: az amerikai akcentusért, szlengért oda-meg vissza vagyok.

Mondom mindezt úgy, hogy sajnos még nem volt szerencsém ellátogatni oda, de pozitív vagyok és bizakodó, mert ami késik nem múlik. :)
Viszont rengeteget olvasok a városról, az ott élő emberekről és szokásokról, s persze nézegetem a csodásabbnál csodásabb képeket az Empire State Bulilding-ről, a Szabadságszoborról, a Brodway-ről és a Times Square-ről, a Central Parkról, a World Trade Centerről és még sorolhatnám. Igyekszem képben lenni az ottani történésekkel és aktualitásokkal - már amennyire innen Magyarországról ez megoldható -, így friss híreket és érdekességeket is szemezgetek.

Ezzel kapcsolatban többen is kérdezték már tőlem, hogy nem félek-e attól, hogyha egyszer eljutok oda és megtapasztalom a new yorki létet, esetleg csalódni fogok, mert nem minden szép és kerek ott sem? A válaszom egyértelműen egy NEM TUDOM. Teljesen tisztába vagyok vele, hogy Amerikában sincsen kolbászból a kerítés, és hogy ott - világváros lévén - még több a bűnözés, sokkal több a rossz dolog, s persze nem minden úgy van, ahogy azt mi külső szemlélők látjuk és halljuk. Elképzelhető, hogy a saját magam által felállított képben csalódni fogok, de pozitív gondolkodású ember lévén ilyeneken nem gondolkodom. Remélhetőleg sikerül valóra váltanom azon álmomat, hogy ellátogatok New York-ba, s akkor majd minden kiderül! Addig pedig élek az én kis álomvilágomban! :)

Itt is megtalálsz (katt): FACEBOOK x INSTAGRAM x PINTEREST

A VKP-ról bővebben ITT olvashatsz!

You Might Also Like

0 hozzászólás