Azok a bizonyos mélypontok | Személyes

11:31Annyira meglátszik mikor vagyok lelkileg fent, s mikor gyengülök el és ragadnak magukkal butábbnál butább gondolatok, amiket igencsak nehéz kiűznöm a fejemből. Szerintem mindenkinek ismerős ez az érzés, hiszen az élet egy igazi hullámvasút, hiába hangzik közhelyesen, sajnos ez tényleg így van. Egyszer jó dolgok történnek velünk, máskor rosszak. Egyszer sikerül rávennünk magunkat a pozitivitásra és a küzdésre, máskor visszahúznak minket a múlt dolgai, sebei és a nagy "mi lett volna ha"-k vagy éppen a jövőn való aggódás. Ez ellen tudunk és próbálhatunk is tenni, de nem megy egyik napról a másikra, ez egy hosszú folyamat.

Legalább is esetemben biztosan, mert sajnos nekem nem adatott meg az a képesség, hogy "csak átkapcsolok egy kapcsolót a fejemben" és bumm, máris magam mögött hagytam a negatív érzéseket és gondolatokat, s helyükben csupa jó dolog került. Nem, ez nekem nem megy ilyen könnyen. Próbálkozom, esküszöm! De valahogy minden egyes alkalommal úgy járok, hogy egy bizonyos idő elteltével csak visszakúszik az a csúnyaság az elmémbe és akkor kegyetlenül szórja felém a tüskéket. Ilyenkor többnyire magamba fordulok, nem nagyon kommunikálok másokkal, mindennel és mindenkivel problémám van, az a kevéske önbizalmam is ami van a nulla alá süllyed vissza, és annyi gondolat jár egyszerre a fejembe amit ki szeretnék írni magamból, hogy egyszerűen nem tudom őket szétválasztani, így nem születnek meg a posztok sem. Pedig ki tudja, lehet hogy azzal, hogy kiírom magamból segítene túllendülni bizonyos múltbéli történéseken, de ha nem megy, hát nem megy, nem szabad erőltetni. Helyette próbálok motivációs videókat nézni, és ugyan ebben a témában könyveket és blogokat olvasni. Ezeken a napokon pedig szeretem még előnyben részesíteni a filmnézést, a meditációt és az evést is sajnos.

Most is épp egy ilyen időszakon kezdek túllendülni, amiben remélem a hosszú hétvége még nagyobb segítségemre lesz. Ugyanis eléggé pörgős életet élek alapjáraton, hajlamos vagyok magamat túlvállalni, és úgy vettem észre, hogy a fáradtság, a kimerültség következtében gyakrabban találnak meg ezek a mélypontok - de erről majd egy másik posztban szeretnék részletesebben is írni.

Ti milyen módszerrel/módszerekkel próbáltok túllendülni a mélypontjaitokon? Szívesen fogadom a javaslatokat, ötleteket kommentben, hátha nekem is segítenek! :)


You Might Also Like

0 hozzászólás