Bemutatkozik a Fittvége

10:12

Amikor először gondoltam rá, hogy ideje lenne kiszakadni a történetírás világából, és helyette belevágni egy személyes hangvitelű blogba, már akkor tudtam, hogy mindenképpen szeretnék a sportolásról és a diétáról írni. Igen, tisztába vagyok vele, hogy rengeteg cikket lehet olvasni ebben a témában, nem beszélve az interneten található videókról, de az a személyes véleményem, hogy ahány ember annyi szervezet, nem feltétlenül jön be mindenkinek ugyan az a diéta, így nem tudhatjuk, hogy melyik tanácsból, tapasztalatból csíphetünk ki magunknak valamit, ami hasznos számunkra és beválik. Erről a későbbiek során majd részletesebben írni fogok. A lényeg tehát, hogy szeretnék indítani egy sorozatot, mely a 'Fittvége' címet kapta és hétvégente fog jelentkezni. S hogy pontosan miről is lesz szó?

Az elmúlt években rengetegféle diétát kipróbáltam már több-kevesebb sikerrel. Voltak közöttük koplalós módszerek, zsírégető teák, kapszulák, különböző kúrák és méregtelenítések, de a legtöbbjükkel vagy nem értem el semmi eredményt, vagy eredmény az éppen volt, azonban a szervezetem nem bírta a mellékhatásokat. Ezek a bukások - bukások, hiszen nem váltak be - minden egyes alkalommal elkeserítettek és visszalöktek abba az állapotba, ahonnan indultam, a teljes elkeseredettségbe. Nem értettem, mi a probléma velem, miért nem működnek ezek a diéták amikor annyi ember esküszik rájuk, ráadásul sportember vagyok, heti 3x2 órányi mozgást végzek, ami még több is, mint amit "előírnak". Ma már okosabb vagyok, tanultam a hibáimból!

Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdtem bele egy diétába, ami az eddigi legsikeresebb próbálkozásom és a mai napig csinálom, mostanra már komolyabb szinten. Persze voltak megszakítások, hisz mindig vannak hullámvölgyek, de ezekből ezidáig töretlenül sikerült kimásznom. Folyamatosan kutakodom új információk után, próbálok okosodni a témában mindenfelől. Szerencsére nem kell mindezt egyedül csinálnom, ugyanis az egyik barátnőm, aki nem mellesleg a példaképem is, sokkal jártasabb a dolgokban - úgy is mondhatnám, hogy jóval előrébb tart, mint én -, tehát vele is tudok egyeztetni és kiválogatni azokat a morzsákat, amik nekem is megfelelőek lehetnek.

A legtöbb oldalon arról olvashatunk, hogy ezt meg ezt meg ezt kell kötelezően tennünk azért, hogy az álomalakot elérhessük, nos, én egy másik oldalról szeretném megközelíteni ezt a témát. A Fittvégés bejegyzések során a fent említett módszereket és az azokkal kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, valamint a jelenlegi diétámról is írni fogok. Mindezt teszem úgy, hogy semmilyen fittness, testépítő, dietetikus, stb végzettségem nincs, a leírtak mind saját tapasztalataimat és tanácsaimat fogják tartalmazni, melyekkel vagy segítségetekre leszek, vagy nem. Bár nagyon remélem, hogy az előbbi! :) Ezek nem szentírások lesznek, mindenki eldöntheti saját maga, hogy egyetért-e velük és kipróbálja-e vagy sem, hiszen ahogy a bevezetőben is írtam: mindenkinek más és más módszerek válnak be, nem vagyunk egyformák!

Jövő hét végén már érkezik is az első rész, melyben elmesélem az én történetemet, hogy miként kerültek fel rám a plusz kilók, hogy ez milyen testi-és lelki hatással volt rám, s hogy mi volt az első próbálkozásom a súlyfelesleg ledobására. Ha érdekel titeket ez a téma, tartsatok velem! :)


You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Nagyon jól hangzik, mindenképpen érdekelne a sorozat. :) Soha nem voltam nagy diétás vagy fitness őrült, jelenleg csak olyan 4 kilót akarnék leadni és hozzászoktatni magam a rendszeres mozgáshoz az egészséges életmód érdekében, de még ezzel se tartok sehol. T_T Az ilyen bejegyzések viszont mindig nagyon jó motivációk tudnak lenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet ez a téma! :) Remélem, sikerül majd egy kis inspirációt és akár ötletet adnom ahhoz a pár kilóhoz, amit le szeretnél adni! :)

      Törlés