Karfiolos csoda

11:04



Nem vagyok egy nagy konyhatündér, sőt! Én valahogy nem igazán szeretek a tűzhely mellett állni és kavargatni az ételt, valahogy motivációm sincs rá, hogy főzzek. Tény és való, hogy soha nem is voltam rákényszerülve erre, hiszen minden egyes nap vagy édesanyám vagy a nagymamám készített nekem valami ételt. Viszont mostanában egyre gyakrabban sajátítom ki magamnak a konyhát, veszem le róluk ezt a terhet, és próbálok alkotni, kipróbálni új fogásokat, ugyanis a család nem igazán az a kísérletezős fajta, szeretik a jól megszokott ízeket és ételeket. Én viszont annál inkább nyitott vagyok az újdonságokra, főleg, ha az az egészséges életmód vonalán van. Na meg hát ott van az a tudat is, hogy "a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni", és az is, hogy nagyon szeretnék már elköltözni itthonról, akkor viszont muszáj lesz magamnak főzni, ha nem akarok éhen halni. Meg hát hogy nézne már ki, hogy elköltözöm, belevágok a saját életembe, de azért nap mint nap megyek a szüleimhez, hogy "anyu, adj már egy kis kaját, köszi". :D S bevallom, mintha picit még élvezném is az utóbbi időben, hogy a saját magam ételét és adott esetben a családét is én készítem el, olyankor valahogy jobban tudom értékelni és bárhogy sikerül, megeszem az tuti - hiszen jómagam  készítettem. :D

A most következő receptet a Nosalty facebook oldalán találtam és azt próbáltam reprezentálni apró változtatásokkal. Karfiolos csodának pedig én neveztem el...csak készítsétek el és megértitek miért. Ajánlom mindenkinek, aki szintén nem nagyon szeret a tűzhely mellett ácsorogni. Nagyon egyszerű és viszonylag gyorsan el is készíthető, nem mellesleg pedig egy igazán finom étel. :)


Karfiolos csoda hozzávalói:
- 1 karfiol
- 25 dkg tejföl (én laktózmenteset használtam, mert laktózérzékeny vagyok, de semmi különbség nincs)
- 25 dkg sajt (én trappistát használtam)
- 10 dkg bacon vagy sonka
- pár szál újhagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- őrölt pirospaprika

Elkészítése:

- A karfiolt a forrásban lévő sós vízbe tesszük és 15 percig főzzük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Közben a sajtot vastagabb csíkokra szeljük (ne legyenek túl vastagok, mert nem fogjuk tudni beletömködni a karfiolba őket), majd egyesével a baconbe vagy sonkába tekerjük.
- Az újhagymát kisebb karikákra szeljük (a zöldjét is) és hozzáadjuk a tejfölhöz. Ehhez adjuk még a tojást, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk ízlés szerint. Végül pedig alaposan összekeverjük őket.
- A megfőtt karfiolt átrakjuk egy tepsibe, s ha eléggé kihűlt, a rózsái közé betömködjük a baconbe tekert sajtot. Figyeljünk arra, hogy a karfiolt ne főzzük túl, mert akkor könnyen szétjönnek, letörnek a rózsái (én pontosan így jártam, ahogy azt a képen is láthatjátok)
- A tejfölös szószt ráöntjük a karfiolra. Alaposan rakhatunk rá, hogy mindenhova jusson. 
- Végül a tetejére reszelünk sajtot, és az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Köretet nem fontos hozzá enni, de aki nagyon szeretne rizzsel tökéletes párost alkot.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek! :)

You Might Also Like

0 hozzászólás