Célok és vágyak | Hello 2017

13:36A 2016-os év sok szempontból nem úgy sikerült számomra, mint ahogy én azt szerettem volna, de egyáltalán nem panaszkodom. Sokat formálódtam, rengeteg dolgot megtapasztaltam, és még több dolgot megtanultam, bár a saját hibáimból, de szerintem abból lehet a legjobban következtetéseket levonni. Bizonyos dolgokkal kapcsolatos véleményemet megerősítettem idén, másokkal kapcsolatban pedig sikerült döntést hoznom ("inkább ez áll hozzám közelebb, mint az"). Okoztam csalódást saját magamnak és másoknak is, törték össze a szívemet és én is törtem össze szívet, vesztettem el barátokat és barátságokat szilárdítottam meg, néhány emberrel pedig megújítottam azt. Váltak valóra régen dédelgetett álmaim, s sajnos vesztettem el motivációt és lelkesedést olyan dologgal kapcsolatban, amit mindennél jobban szerettem. Összességében azonban boldogan tekintek vissza 2016-ra. Bővebb részletezést nem szeretnék most írni az idei évről, hisz ebben a bejegyzésben inkább az elkövetkezendő időszakra szeretnék koncentrálni és menni, menni előre a terveim és álmaim felé. S hogy mik is ezek? Lássuk!

1. Rendszeresen blogolni. Idén sajnos nem sikerült olyan gyakran írnom, mint ahogy azt elterveztem. Hivatkozhatok idő-és ihlethiányra, valamint arra is, hogy túl sok a gondolat a fejemben és nem tudom őket szétválasztani. Ez mind igaz, de sajnos be kell ismernem azt is, hogy sokszor uralkodott el rajtam a lustaság sajnos.

2. Ráállni a napi szintű angol tanulásra. Itt vagyok 25 évesen és képtelen vagyok megszólalni angolul. Hallás és olvasás után megértem a dolgokat, viszont ha nekem kell összeraknom egy értelmes mondatot, valamiért leblokkolok. Szóval szeretném fejleszteni az angolomat, elsősorban a beszédkészségemet és ezzel együtt természetesen a szókincsemet is.

3. Elköltözni egy másik városba. Nagyon úgy érzem, hogy változásra van szükségem, mind a magánéletem terén, mind munka terén. Egy ideje már megfogalmazódott bennem ez, az utóbbi egy-két hónapban azonban egyre erősebbek ezek az ingerek, s valahogy a dolgok is úgy alakulnak, hogy löknek a költözés felé. 

4. Fesztiválozni menni, ha csak egy-két napra is. Valahogy ezidáig kimaradt az életemből a különböző fesztiválokon való részvétel. Már idén is tervben volt, hogy ellátogatok egyre, de sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt ez nem jött össze. Így a jövő évben már mindenképp el szeretnék menni egyre, hogy megismerhessem milyen is az a bizonyos fesztivál hangulat.

5. Rendszeresen járni edzőterembe. November közepén kezdtem el megismerkedni az egyik helyi konditeremmel és már az első alkalommal éreztem, hogy ezt imádni fogom. Nem is értettem eddig miért nem mentem le. Úgy éreztem, nekem találták ki és végre újra szerelmes lettem (ha csak egy tevékenységbe is, de akkor is). Decemberre ez a lelkesedésem sajnos alábbhagyott, de januárra felszívom magam és motivációtól roskadva vágok bele újra az edzésbe.

6. Új tetoválást csináltatni. Régóta tervezem bővíteni a testemet fedő tetoválások számát, s már meg is van néhány motívum. Most már csak be kellene jelentkeznem.


7. Ellátogatni legalább két külföldi országba, és két hazai városba. Nagyon szeretek kirándulni és új helyeket felfedezni, úgyhogy a jövőben időmhöz és lehetőségeimhez mérten szeretnék legalább két olyan külföldi országot és két hazai várost felfedezni, amiket eddig még nem ismertem.

8. Folytatni az egészséges életmódot, de elkerülni a mókuskereket. Szeptemberben valami olyat kezdtem el, ami elég nagy hatással volt az életemre és pozitív irányba fejlődtem, változtam tőle. Mind testileg, mind lelkileg. Ezt a folyamatot szeretném továbbvinni, viszont nagyon ügyelni arra, hogy ne váljak mániákussá és mértéktelenné (mint ahogy az teszik páran a környezetemben).

9. Pozitívabban gondolkodni. Alapjáraton nem vagyok egy pesszimista ember, sőt. Azonban 2016-ban meglepően sok rossz gondolatom volt, talán mert a történések így hozták. Jövőre azonban szeretnék ezen változtatni és visszatérni az igazi pozitív és inspiráló énemhez, aki nem torpan meg egy kis nehézség miatt.

10. Több minőségi időt eltölteni a családommal és a barátaimmal. Idén szerencsére sikerült jó irányba változnom e téren, sikerült javítanom a családommal való kapcsolaton és igaz barátokra tettem szert - legalább is most szembesültem vele, hogy kik azok, akiket igaz barátoknak hívhatok. Szeretném folytatni ezt a pozitív tendenciát és még több időt, minőségi időt eltölteni velük. 

11. Több időt szánni a pihenésre. Ugyanis 2016-ban nem nagyon volt időm lazítani, egészen pontosan nem teremtettem magamnak időt arra, hogy lazítsak. S ez meg is látszik rajtam. Hogy őszinte legyek, 10 nap szabadságom maradt bent a munkahelyemen, és ha legalább azokat ki vettem volna még az évben, már akkor sokkal kipihentebb lennék. De nem tettem, úgyhogy a jövőben erre oda fogok figyelni. Meg persze arra is, hogy többször fogok nemet mondani egy-egy programra, hiszen hajlamos vagyok magamat túlvállalni.

Ezek lennének a 2017-es évre kitűzött főbb céljaim és vágyaim, amelyeket igyekszem a terveim szerint meg is valósítani. Bízom abban, hogy egy kis odafigyeléssel és tudatossággal sikerülni is fog. :)

Köszönöm mindenkinek, aki az idei év folyamán akár csak egy bejegyzésem erejéig is velem tartott! Remélem, 2017 legalább olyan sikeres lesz mindenki számára,ha nem jobb, mint amilyen 2016 volt! 
Sikerekben és Szeretetben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok Drága Olvasóimnak!

 

You Might Also Like

6 hozzászólás

 1. Néhány az én listámon is rajta van. Sok sikert hozzájuk!
  Milyen tetoválásaid vannak?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Neked is sok sikert hozzájuk!
   Ami a tetoválásokat illeti: van egy "impossible is nothing" felirat a jobb alkaromon, valamint egy másik felirat a hátamon. Utóbbi, annak a tánciskolának a mozaik szava, ahol táncolok, plusz az évszám, amikor elkezdtem, aztán majd egyszer amikor abbahagyom, rávarratom a befejezés évét is. :)

   Törlés
 2. Jó pár ponton egyezik a listánk :) Ami az angolt illeti ugyan így vagyok én is. Megérteni megértem amit mondanak, viszont amint nekem kell megszólalnom leblokkol az agyam és nem tudok megszólalni! Plusz még bejön a félek, hogy hülyeséget mondok és kinevetnek dolog is. Tudom, hogy ez hülyeség de mégis bennem van ez a gát, ami még középiskolából maradt bennem. Sok sikert minden egyes célod eléréséhez és minden álmod váljon valóra 2017-ben! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, bennem is meg van az, hogy nem szeretnék butaságokat mondani. Szóval teljes sokk van rajtam úrrá olyankor.
   Szerintem nem hülyeség. A középiskolai évek nagyon is meghatározóak az ember életében. Én is érzem magamon annak az időnek a hatását. De tudom, hogy mindkettőnknek sikerül ezt legyőzni, és jövő ilyenkor már nevetve fogunk visszagondolni arra, hogy féltünk megszólalni. :)
   Nagyon szépen köszönöm! Én is kívánom, hogy sikerüljön elérned minden célodat és álmodat! Valamint nagyon szépen köszönöm a feliratkozást is, sokat jelent nekem! :)

   Törlés
 3. Mintha az én listámat olvastam volna , ez lehetséges?:) Nagyon tetszik a blogod, s főleg ez az írás ami megfogott engem ( na jó talán mert ezt olvastam először) , de tudod mit... feliratkozok , tetszik a blog. Tetszik ez az egészséges életmód szemlélet. Klasz volt ez a cikk és nyugi én is 25 leszek, és ugyan ezekkel küzdők az idegen nyelv terén illetve én is szeretnék végre elmenni 1 fesztiválra is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vagyok kárörvendő, de azért örülök, hogy nem vagyok vele egyedül (angol), vannak sorstársaim és ez picit nyugtat azért. Bár egyáltalán nem változtat a tudat semmin, ugyan úgy tennem kell azért, hogy ez ne így legyen. :D
   Kívánom, hogy sikerüljön elérned a céljaidat 2017-ben is! :)
   Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet mind ez a poszt, mind maga a blog! Igazán hálás vagyok a feliratkozásért, köszönöm Neked! :)

   Törlés