Színezz újra! | Személyes

13:07Szerintem senkinek sem kell bemutatnom mik is azok a bizonyos felnőtt kifestők, ugyanis néhány éve nálunk is a fénykorukat élik. A témák széles skálájában megtalálhatóak már könyv formájában (például a 'Titkos kert'), de akár internetről is tudunk letölteni és kinyomtatni magunknak. Nemrég pedig hozzám is elért ez a láz és mára egy új hobbimmá nőtte ki magát, bár inkább egy új kikapcsolódási formának nevezném, mintsem hobbinak.

Valószínűleg még nem tudjátok rólam, de nagyon szeretek olvasni. Az utóbbi időben viszont nem nagyon van rá sajnos időm, több elkezdett és be nem fejezett könyv is áll a polcomon. Néhány évvel ezelőtt szinte minden egyes szabad percemet azzal töltöttem, hogy a papír alapú olvasmányokkal a kezemben elvonultam és a majd' ezer oldalas történeteket is két-három nap alatt kivégeztem. Akkortájt persze könnyebb volt ezt megvalósítani, mert még nem dolgoztam és iskolába is csak heti háromszor kellett bejárnom. 

Manapság azonban a munka és a rengeteg edzés, valamint tánc mellett - heti négyszer járok táncolni és egyszer-kétszer konditerembe - nem nagyon van szabadidőm, amikor mégis, sokkal inkább fordítom a barátimra és a családomra, mint az olvasásra. Ha pedig esetleg még ezek mellett is van néhány szabad percem, mostanában a felnőtt kifestők után nyúlok inkább.

Már kiskoromban is imádtam amikor szabadjára engedhettem a fantáziámat és színesebbnél színesebben tölthettem ki az előre megrajzolt mintákat. Igen, az előre megrajzoltakat, ugyanis én meg a rajzolás hatalmas távolságra vagyunk egymástól, maximum egy pálcikaembert vagyok képes összehozni, esetleg ha nagyon szuper napom van, akkor megy a "pont, pont, vesszőcske" is, de tényleg ennyi.

Emlékszem, nagyjából három hónappal ezelőtt töltöttem le az internetről az első kifestőt, és azonnal neki is láttam az alkotásnak. Akkor épp csak néhány darab filctoll volt a közelemben, de nem érdekelt, ugyanis az első pillanattól kezdve annyira lekötött és annyira kikapcsolt, hogy részemről akár a harmadik világháború is kitörhetett volna tuti biztos, hogy a szemem se rebbent volna tőle. Erről anno posztoltam az instagramomra is, amit ide kattintva megnézhettek. Azon a képen két-három órán keresztül foglalkoztam, s ahhoz képest, hogy tényleg csak pár színnel dolgozhattam, nekem tetszik a végeredmény. Azóta már csak ritkán töltök ilyen sok időt egy-egy rajznak a kiszínezésével, inkább apránként haladok velük.

S tudjátok mennyire megnyugtat ez az egész? Az a 10-15 perc, amíg ezzel foglalkozom játszi könnyedséggel szakít ki a mindennapok mókuskerekéből, a rengeteg gondolat fogságából, s közben még a kreativitásomat is fejleszti. Ugyanis nem kell foggal-körömmel ragaszkodni a realitáshoz, nyugodtan szabadjára engedhetem a fantáziámat és olyan színnel tölthetem ki az adott motívumot, amilyennel csak szeretném. A végeredmény pedig egészen biztos, hogy csodálatos lesz!

Bátran ajánlom minden felnőttnek ezeket a színezőket, mert van, ami felett sosem jár el az idő! Próbáljátok ki, ha másért nem is, a színezés öröméért és a sikerélményért! :)

Ha pedig ti is színeztek, mutassátok meg nekem itt kommentben, esetleg facebookon, mert nagyon kíváncsi vagyok rájuk! :)

You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Én is szeretek ezzel foglalatoskodni, pont amiatt, amit te is írtál, igazán kikapcsol és jó relaxáció tud lenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben mindig úgy gondoltam a színezésre, mint például a mesékre, hogy csak gyerekeknek való. De rá kellett jönnöm, hogy egyik sincs így. Mind színezni, mind mesét nézni ugyan úgy lehet felnőtt fejjel is, s talán még jobban élvezheti is az ember, mert szuperül kikapcsolják az agyat. :)

      Törlés