Mályvateás tapasztalatok | Fittvége

07:12A diétás, fogyókúrás láz középiskolás éveim elején kapott el, amikor is valamilyen oknál fogva felszaladt rám néhány plusz kiló. A miértjét a mai napig nem tudom, de így alakult sajnos. Akkor azt a pár kilót a sok mozgással és az iskolai stressz segítségével sikeresen leadtam, nem volt szükségem semmiféle csodaszerre hozzá. Egy évvel később azonban nagyobb lett a baj. Elkezdtem hormonális gyógyszert szedni, melynek hatására hirtelen közel 15 kiló felesleg került fel rám, és a mai napig ezt próbálom ledolgozni. Na jó, ez így picit hazugság, hiszen én is öregszem és formálódom, és egyre jobban észrevehetőek rajtam a genetikailag vonások is, de azért a legnagyobb hozzájárulást kétség kívül a tabletta tette.

Ekkor már nem voltam olyan szerencsés, mint előtte, hiszen bárhogy próbálkoztam a kilók nem olvadtak le rólam, sőt inkább még rádobott egy ötöst. Így első lépésként elmentem az orvosomhoz és egyeztetéseink alapján arra jutottunk, hogy a jelenlegi helyett egy csökkentett hormontartamú gyógyszert ír fel nekem, aminek a hatása ugyan úgy meg van, csupán kicsit drágább lesz. Néhány hónappal azután, hogy átálltam az  új tablettára már éreztem, hogy ez sokkal jobb a szervezetemnek, mert a hízás megállt, de még mindig ott volt az a probléma, hogy nem tudok fogyni. Így baráti ajánlásra megvettem életem legelső "fogyasztó teáját", a Mályvateát.


Az ára akkor még nem volt vészes, 6-700 forint körül volt - mondjuk most sem sokkal drágább, ha jól tudom ezer forint körül mozog -, így egy próbát mindenképp megért a dolog. Emlékszem milyen reménytől csillogó szemekkel vittem haza a 20 filtert tartalmazó dobozt. Ettől reméltem a megváltást és már láttam magam előtt, ahogy újra 56 kilósan élem a mindennapjaimat. Kis  utánajárással megtudtam, hogy a legideálisabb este elfogyasztani, ugyanis így körülbelül reggelre lesz meg a hatása, úgyhogy este el is készítettem az első bögrényi teámat és kisebb küzdelem árán ugyan, de legyűrtem magamba. Az íze számomra szörnyű volt, mivel édesíteni nem lehetett. Nem is tudom mihez hasonlíthatnám... talán egy kicsit a gesztenye levéhez tudnám, amiben főtt, csak annál sokkal keserűbb volt és nagyon kiszárította a számat. De ott lebegett a szemem előtt a barátnőm példája, hogy neki sikerült ezzel ledobnia pár kilót, úgyhogy vettem egy nagy levegőt és megittam az egészet.

Másnap reggel mondanom sem kell egyből rohantam a mellékhelyiségbe, és a napom nagy részét ott is töltöttem (pontosan 14 alkalommal voltam ott) - még jó, hogy volt annyi eszem, hogy hétvégén próbáljam ki. A Mályvateának ugyanis hashajtó hatása van, egészen pontosan felgyorsítja az anyagcsere folyamatait, salakhajtó és vízhajtó, ezáltal lehet tőle fogyni. Már ha az ember kibírja az első néhány napot, ugyanis garantált, hogy utána egy darabig nem akar ülő tevékenységet folytatni... ha értitek, hogy mire gondolok. :D Nem mellesleg, számomra annyira visszataszító volt az íze, hogy minden egyes este hányingerrel küzdöttem az elfogyasztása után.

De azért kitartottam és egészen pontosan másfél dobozzal ittam meg belőle, ami 30 filterrel, ezáltal 30 nappal egyenlő. Idővel az említett mellékhatások csillapodtak ugyan, de teljesen nem múltak el. Még ennyi idő után is napi 4x látogattam meg a mosdót, s nem bírtam pótolni a megfelelő folyadékmennyiséget, nem mellesleg pedig továbbra sem volt túlságosan kellemes érzés az iskolapadban ücsörögni - vagy épp bárhol máshol.
Így tehát egy hónap után felhagytam a fogyókúrás teázgatással.

S hogy milyen hatással volt rám?
Tény és való, hogy a segítségével sikerült leadnom 2-3 kilót, de nem többet. S mivel az eredmény nem volt túl hatásos (ahhoz képest legalább is, amit akkor vártam volna tőle *újra 56 kiló, nem is értem hogy gondoltam*), mellette pedig voltak kellemetlen mellékhatásai - hányinger, hasmenés, stb -, nem láttam értelmét ennek a módszernek. Sokkal inkább tudnám elképzelni a fogyasztását alkalmanként, mint folyamatosan.

Ezek tudatában nem szívesen ajánlom senkinek sem, hogy ezzel a módszerrel próbálja meg leadni a felesleges kilókat, hiszen véleményem szerint hosszútávon több kárt okoz, mint amennyit segít!K Ö V E S S   I T T   I S
Instagram: @dianahrcs
Pinterest: Diusssh

You Might Also Like

0 hozzászólás