Bármikor eheted pizza | Mutimiteszel | Fittvége

09:59Nemrég találtam rá egy szuper pizza receptre, amit diétás mivoltának köszönhetően bármikor ehetem, tehát tökéletesen beleillik a diétámban, ezáltal nem kell hanyagolnom az egyik kedvenc ételemet. Nem mellesleg pedig hihetetlenül egyszerű elkészíteni és nagyon gyorsan készen is van. Ami nálam pedig még plusz pontot is ért az nem más, mint hogy elég durván laktató. A képeken látni fogjátok, hogy alapból nem készítettem nagy adagot és a tányérra csupán annak felét raktam ki, de esküszöm alig bírtam lenyomni. Nálam tehát teli találat ez a recept, amit amúgy Rubint Rellánál láttam.

De hogy miért olyan különleges, hogy bármikor ehetjük? 
Azért mert a tésztája lényegében tojásrántotta, ugyanis egy csepp lisztet sem tartalmaz. Ez miatt első kóstolásra egy picit furcsa lehet, mert nem az a tradicionális ízvilág, azonban könnyen meg lehet szokni, főleg ha az ember a diétát tartja szem előtt.Amire szükségetek lesz a pizzához:
- 4-5 db tojás (mérettől függően - én 5 db M-es tojást használtam)
- kókuszolaj
- paradicsomszósz
- ízlés szerint bármilyen feltét

Elkészítése:
- melegítsétek elő a sütőt 
- mintha tojásrántottát készítenétek verjétek fel a tojásokat, ízesítsétek kis sóval, Vegetával vagy borssal (tőletek függ)
- egy magasabb falú tepsi aljába rakjatok egy kevéske kókuszolajat (nem árt, ha az oldalát is kikenitek, hogy ne ragadjon majd oda a pizza), majd öntsétek bele a korábban felvert tojást
- néhány percre rakjátok be az előmelegített sütőbe (figyeljetek arra, hogy ne süssétek túl a tojást, de azért ne folyjon a közepe se)
- amikor megsült vegyétek ki és hagyjátok egy picit hűlni (ilyenkor a felpúposodott részek össze fognak esni és könnyebb lesz rárakni a feltétet)
- kenjetek a tetejére paradicsomszószt és pakoljátok rá a kívánt feltéteket, majd rakjátok vissza a sütőbe és 5-6 perc múlva már fogyaszthatjátok is

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ha kedvet kaptatok az elkészítéséhez, kommentbe vagy akár facebook oldalamon hagyjatok valami visszajelzést arról, hogy nektek hogy ízlett! :)K Ö V E S S   I T T   I S
Instagram: @dianaharacsi
Pinterest: Diusssh

You Might Also Like

0 hozzászólás