Fitt répatorta | Fittvége

13:08


Nemrégiben kaptam egy répatorta receptet, amit mikor máskor lett volna aktuálisabb kipróbálni, mint Húsvétkor? :) Életemben először készítettem ezt a finomságot és előtte egyébként egyszer volt lehetőségem enni ilyet, de azt még nem fitt verzióban. Egyébként úgy is nagyon finom volt, úgyhogy kíváncsi voltam ez a diétás változat milyen lesz. Nos, azt kell, hogy mondjam, mennyei! Még a családom azon tagjainak is bejött, akik amúgy nem szeretik az ilyesfajta dolgokat, sőt, egyenesen utálják őket. Tehát elmondhatom, hogy mindenki számára nyerő volt, s ez még csak a kezdet, ugyanis az alap répatortát készítettem el, ezt még ezerféleképp variálhatjuk kedvünkre. De akkor lássuk is a receptet! :)

Hozzávalók:
- 30 dkg sárgarépa reszelve
- 10 dkg kókuszliszt (bármilyen más liszttel elkészítheted)
- 15 dkg darát dió/mandula/mogyoró (opcionális)
- 10 dkg édesítő
- 4 db tojás (én 5 db-ot használtam, mivel kis méretűek voltak)
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só


Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A tojásokat szedd ketté. A sárgájához adj minden összetevőt: répa, liszt, dió/mandula/mogyoró, édesítő, citrom héja, só és jó alaposan keverd össze őket. Ha túl porhanyosnak találod a masszát, adj hozzá még egy tojássárgáját (egyébként a kókuszliszt igényli is az eggyel több tojást).
- A fehérjét verd fel kemény habbá, majd óvatosan add hozzá a masszához. Vigyázz össze ne essen a hab!
- Az így kapott lazább állagú masszát öntsd bele a formádba. Legjobb, ha szilikon tortaformába készíted el, de akár sütőpapíron tepsibe is vagy épp fém tortaformába is elkészítheted, amit vékony rétegben kivajazol és kevés lisztet szórsz rá.
- Rakd be az előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt készre sül. Persze ez sütő függő is, szóval fél óra sütés után gyakran ellenőrizgesd mennyire nyers még a közepe. Nekem nagyjából 35-38 perc alatt készült el.
- Ha kész, vedd ki a formából, hagyd kihűlni, majd fogyaszd kedvedre! Jó étvágyat kívánok! :)

Megjegyzés: 
- Nekem egy picit túl édes lett ezzel az édesítő mennyiséggel a tészta, úgyhogy eleinte érdemes kevesebbet belerakni, s ha elkeverted megkóstolni és esetleg még tenni hozzá.

Ez a recept tehát egy alap répatorta recept, melyet kedvedre variálhatsz. Ha félsz attól, hogy esetleg a répát nagyon érzed benne, akkor megnyugtatlak, egyáltalán nem lehet észrevenni benne, legalább is az ízét nem.

Néhány tipp a variáláshoz:
- A tésztához bátran adhatsz akár kakaót, fahéjat, mézeskalács fűszer keveréket, kókuszreszeléket, stb
- Ha megsült a tetejére készíthetsz pudingot
- Dupla adagot is csinálhatsz és ha megsült, kettévághatod, majd a közepét megtöltheted pudinggal esetleg marscaponéval


Remélem kedvet adtam egy kis sütögetéshez! Ha igen, akkor írjátok meg nekem, hogy sikerült és persze hogy ízlett! Akár instagramon is megoszthatjátok velem, a fotóhoz csak használjátok a #dianamindofmine hashtaget! :)

~ o ~

K Ö V E S S E T E K   I T T   I S
Instagram: @mindofmineblog
Pinterest: Diusssh

You Might Also Like

0 hozzászólás