Ősz, te csodás!

12:02Sebes léptekkel karcolja a földet az ősz, amely számomra egyet jelent azzal, hogy hamarosan újra a kabátoké, kötöttebb pulóvereké, a sárgás-barnás színeké, az esőé és a forró teáé lesz a főszerep. Most néhányan nézhettek bolondnak, de én ezeket mind-mind imádom, hiszen az ősz az egyik kedvenc, ha nem a legszeretettebb évszakom. Talán ez is azt mutatja, hogy igenis öregszem és komolyodom, hiszen néhány évvel ezelőtt még a negyven fokért, a szikrázó napsütésért voltam oda. Nem mellesleg pedig, amíg iskolába jártam a nyár jelentette a "szabadságot" - most viszont, hogy már dolgozom, a nyaram sem szabad, legalább is nem olyan szinten, mint iskolás éveimben. Manapság azonban egyre több dologgal kapcsolatban változik a véleményem, s nem hiába kérdezi tőlem édesanyám oly' sokszor, hogy "csak nem felnőttél végre?".

De hogy visszakanyarodjak a témához, a mai bejegyzésben szeretném sorra venni mi okból szeretem ezt a kissé hűvösebb, ám annál gyönyörűbb évszakot, s ezzel megmutatni azt, hogy nem jelenti a világ végét a nyár elmúlta, és az ősz is lehet ugyan olyan csodálatos. :)

1.) Réteges öltözködés: a szekrény mélyéből ismét előkerülhetnek a melegebb pulóverek és a vékonyabb kabátok, sálak, bokacsizmák. Én egyszerűen imádok rétegesen öltözködni, s ez az időszak tökéletes ehhez a kis hóbortomhoz.

2.) Meleg italok: újra lesz létjogosultsága a forró teának, csokinak. Bár én személy szerint nyáron is előszeretettel fogyasztom az előbbit, azért a egy-egy hűvösebb reggelen sokkal jobban esik, mint plusz negyven fokban.3.) Gesztenye minden mennyiségen: szerintem az egyik legjobb dolog az őszben, hogy vele együtt itt a gesztenye szezon is. A hidegebb napok előrehaladtával a gesztenyék is kihullanak a burkukból és ezzel elindulhat a gesztenye vadászat. Emlékszem, kiskoromban sokat jártam az erdőket, utcákat a nagymamámmal és kerestük őket a földön, de szuper kikapcsolódás lehet idősebb korban is. Nem mellesleg pedig a főtt-és sült gesztenyének nincsen párja a világon!

4.) Ha már gesztenye, akkor dió is: ilyenkor ősszel az érett diók is lepotyognak a fákról, melyek begyűjtése szintén egy szuper programot adhat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nem mellesleg pedig, ezt és a gesztenye gyűjtést is össze lehet kapcsolni egy szuper kirándulással.

5.) Színes falevelek: a táj ilyenkor gyönyörű színekben pompázik, ami feldobja a mindennapjainkat - és még milyen gyönyörű fotókat készíthetünk róla!

6.) Napsugarak: ahogy haladunk a hideg és a tél felé, egyre kevesebbszer jelenik meg a Nap az égen. Egészen pontosan ott van, csak az ereje csökken, s az esőfelhők el-eltakarják. Így sokkal jobban megbecsüljük a faág között előbukkanó napsugarakat.

7.) Kuckózás: bár igazából bármelyik évszakban megtehetjük, hogy egy meleg plédbe vagy takaróba bekuckózva - egyedül vagy a párunkkal - nézzünk filmet, sorozatot, azért a negyven fokos melegben ez nem olyan izgalmas, meg ha magamból indulok ki, nincs is hozzá olyankor túl sok kedvem. Az őszies, ködös idő azonban tökéletes ehhez a kikapcsolódáshoz és a meleg takaró felüdülés lehet az áthűlt testrészeinknek.

8.) Eső: az ősz egy hírhedten esős évszak, így egyáltalán nem kell meglepődni azon, ha épp leszakad az ég. Én személy szerint pedig még örülök is neki, legalább is az esetek többségében, ugyanis rám hihetetlenül nyugtató hatása van a kopogó esőnek a hangja. Olyankor sokkal jobban tudok koncentrálni vagy ha épp arra van szükségem, akkor relaxálni. Elázni azért én sem szeretek! ;)


~ o ~

K Ö V E S S E T E K   I T T   I S
Instagram: @mindofmineblog
Pinterest: Diusssh

You Might Also Like

2 hozzászólás

 1. Nagyon tetszett ez a cikk!:)
  Imádom az őszt, a színek, még egy különös illata is van az ősznek, ha érted mire célzok.:)
  Puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, de még mennyire értem mire gondolsz! ;)
   Örülök, hogy benéztél és köszönöm a reakciót! Puszi :)

   Törlés