Első Airbnb-s élményem

10:49Két héttel ezelőtt sikerült átélnem az első Airbnb-s élményemet, ugyanis munka miatt fel kellet utaznom négy napra Budapestre, s a cég egy ilyen lakást bérelt ki nekem arra az időre. Nem mondom, hogy nem voltak fenntartásaim, amikor megtudtam, hogy egy idegen otthonában fogom eltölteni az éjszakáimat, ráadásul egyedül, de végül úgy voltam vele, hogy úgyis mindig ki akartam próbálni, csak nem feltétlenül így terveztem.

De mi az az Airbnb?
Eredeti nevén AirBed & Breakfast, azaz "ágy és reggeli", egy online szállásfoglalási rendszer, ahol nem hotelekbe és szállodákba foglalhatunk magunknak szobát, hanem jellemzően apartmanokat, házrészeket, szobákat, kastélyokat vagy akár hajókat adnak ki rövidebb időre, napokra vagy esetleg néhány hétre. Korábban jellemzően felfújható matracokat raktak le a vendégeknek és reggeli is járt hozzá, mára azonban ez már elmaradozott, hiszen a kiadók többsége nem lakik a helyszínen.
Az egész kezdeményezés egyébként San Francicsoból indult ki még 2008-ban, mostanra azonban az oldal a világ  190 országában nyújt több, mint 2 milliónyi szállást. Az oldalra regisztrálni szükséges, s az egész ellenőrzött kereteken belül zajlik, valamint mind a szállásadó, mind a foglaló utólag véleményt ír a másikról, így mások véleménye alapján is tudunk dönteni a szállást illetően. S akár lehetünk mi is a másik oldalon, azaz akár mi is kiadhatjuk a lakásunkat, ha szeretnénk. Az Airbnb oldalát ide kattintva érhetitek

Mik az én személyes tapasztalataim?
Szerencsére a hely, ahol én voltam nagyon szuper volt. Közel volt mind a munkahelyhez, mind Újbuda központjához, ugyanis mindkét helyre 10-12 perc alatt odaértem gyalog, utóbbit pedig akár villamossal is meg tudtam volna közelíteni, mert a megállója 2 percre volt a lakástól.
Maga a lakás ugyan picike volt - egy kis konyha, egy fürdő és egy hálószoba tartozott hozzá -, mégis egy vagy két embernek tökéletesen megfelelő, így nekem is az volt. A felszereltsége szuper volt: mindenféle konyhai eszközök megtalálhatóak voltak, a fűtést szabadon állíthattam, kaptam törölközőt, rengeteg szekrény volt ahova pakolhattam és egy igazán gyors wifi is a rendelkezésemre állt. Egy hatalmas és kényelmes franciágyban aludtam, ami mellett volt egy usb töltős éjjeli lámpa (ez totálisan lenyűgözött :D), s muszáj megemlítenem, hogy makulátlan tisztaság volt.
A vendéglátó egy hihetetlenül kedves személy és alapos is, mindent megmutatott egytől-egyig, elmagyarázta miként működik a rejtett televízió, vagy épp hogy tudom feltekerni a fűtést, ha fáznék. Aztán odaadta a kulcsokat és magamra hagyott, ugyanis sem ő, sem a családja többi tagja nem él ott (csupán néhány utcával arrébb), így csak és kizárólag az enyém volt az a hely 4 napok keresztül. Az ott eltöltött idő alatt egyszer fel is hívott, hogy megérdeklődje minden rendbe van-e, szükségem van-e valamire, tehát még figyelmes is volt. 

Összességében elmondhatom, hogy bármennyire is féltem ettől az egésztől, szerencsére remek helyet találtak nekem mind praktikusság, mind kényelem szempontjából, a házigazda pedig kedves és segítőkész volt. Semmiféle fennakadásban nem volt részem, ha azt leszámítom, hogy első nap reggel, amikor elindultam Újbuda-központba, 5 perces séta után vettem észre, hogy a rossz irányba tartok. Sajnos nem volt elég feltűnő az, hogy amúgy minden ember velem szembe jött. :D De ezt már csak saját magamnak köszönhetem.

Zárásként annyit mondhatok, hogy bátran ajánlom mindenkinek ezt a fajta szálláskeresést. Oly annyira kellemesek az élményeim, hogy az előttem álló költözésnél számításba veszem az Airbnb-s lakásokat is az első néhány hétre.

You Might Also Like

0 hozzászólás