Citromkúra hatása a fogyókúrában | Fittvége

11:18Az első fittvégés posztomban említettem nektek, hogy elég sok diétás módszert kipróbáltam már az évek alatt, s ezzel a sorozattal az elsődleges célom az, hogy ezeket bemutassam nektek, majd elmondjam róla a véleményemet és a tapasztalataimat. Korábban már beszéltem a Mályvateás élményeimről, melyről bővebben ide kattintva olvashattok. Ma pedig az úgynevezett citromkúráról fogok kicsit beszélni, aminek a neve sokatok számára ismerősen csenghet.

Az egész kúra lényege, hogy étkezések előtt fél órával el kell fogyasztani egy - majd kettő, majd három, és így tovább - citrom levét.  Ez elősegíti a zsír égetését és az anyagcserét is felgyorsítja, ugyanis a citrusos gyümölcsöknek van egyfajta zsírégető hatása.Ahogy én csináltam:
Első nap reggeli előtt fél órával kifacsartam egy citrom levét, melyet megittam és amint letelt a kiírt idő, ettem. A mennyiséget folyamatosan növeltem, így második nap reggeli és ebéd előtt is megittam egy-egy citrom levét, míg harmadnap már vacsora előtt is lecsúszott egy kis "savanykás ital".

A negyedik napon hivatalosan már két citrom levét kellene inni reggeli előtt, ebéd és vacsora előtt pedig egyet-egyet, én azonban már elkezdtem keverni naranccsal azt. Tehát reggeli előtt egy citrom és egy narancs levét ittam meg, ebéd és vacsora előtt maradt az egy citrom.

Tipp: ekkora már rájöttem, ez azért eléggé roncsolja a fogzománcot, így javaslom a szívószálat nektek is.

Ötödik nap reggeli és ebéd előtt is egy citrom és egy narancs leve, a hatodik napon pedig már mindkét gyümölcs leve reggeli, ebéd és vacsora előtt is.

Szerintem ezek alapján a folyamat szépen lekövethető, így nem is nagyon ragoznám tovább. A gyümölcsök számát körülbelül addig növeltem, amíg minden étkezés előtt két citrom és két narancs levét ittam meg, utána pedig szépen fokozatosan kezdet csökkenteni a mennyiséget (pont olyan ütemben, ahogy növeltem is).

Na, de mik a tapasztalataim?
A végeredmény számomra szemmel látható volt. A kúra végére ledobtam négy-öt kilót, ez mellett pedig az anyagcserém is felgyorsult, ami nem volt egy hátrány.
Azt azonban fontos leszögeznem, hogy ezzel nem feltétlenül érhetünk el tartós fogyást, inkább annak megindítására alkalmaznám. Mellette pedig természetesen nem árt, ha törekszünk az egészséges ételek fogyasztására és a heti legalább két-három edzésre, sportolásra.

Ti próbáltátok már ezt a kúrát? Ha igen, mik a tapasztalatotok?
Írjátok meg bátran, valamint csatlakozzatok facebook csoportomhoz, ahol ilyen és ehhez hasonló témákban beszélgethetünk: Testednek, lelkednek

You Might Also Like

0 hozzászólás